Slechts gehuld in een handdoek kwam ik mijn kamer binnen gelopen en schrok van haar verschijning.

Een brunette stond in een strak overhemd en een te kort rokje in mijn kamer. Ze glimlachte gemaakt naar me.

Rachel. De dame van het kampvuur.

‘Hallo Charlie.’

‘Rachel? Wat doe je hier?’

‘Ik ben een vriendin van Maria. Je deur stond open, dus vandaar.’

Normaal droomde ik hiervan, halfnaakt de douche verlaten en dan zo’n mooie vrouw in mijn kamer aantreffen. Maar ze was een vriendin van Maria. Mijn libido was direct weggevloeid.

Nu begreep ik opeens waarom ze me op de eerste plaats nooit had gewild.

‘Wat is er?’

‘Je brengt haar hoofd op hol. Wist je dat?’, zei Rachel.

‘Maria denkt dat ze me moet redden,’ zei ik.

‘Maar jij weet niet eens dat je gered moet worden.’

‘Ik denk het.’

‘Heb je er moeite mee dat ik hier in je kamer sta?’

‘Wel een beetje ja. Ik bedoel, ik kom net uit de douche gelopen, halfnaakt. Het maakt me wel wat ongemakkelijk. Ja. Denk je niet?’

‘Weet je. Meiden zoals Maria en ik hebben het ook niet makkelijk. Je ziet mijn uiterlijk en je denkt dat ik een van die Psycho killer-meisjes ben, niet?’

‘Weet ik veel.’

‘Maar in mijn hart ben ik verschrikkelijk conservatief. Weet je wat een frustratie van mij is? Dat mijn vriendje niet elke zondag met me mee naar de kerk wil gaan. Ondanks het feit dat ik de ochtenddienst voor hem opzij heb gezet en nu naar de dienst van half 5 ‘s middag ga. Maar hij blijft weigeren, zeg maar.’

Ze had haar knoopjes loszitten van haar blouse, viel me nu pas op. Ik zag dat ze een rode BH aan had. Dat moest ze opzettelijk hebben gedaan.

Verdomd aantrekkelijk.

‘Hé,’ zei ze. ‘Vergeet dat niet. Wij hebben het niet makkelijk.’

‘Ben jij wel eens op een Psycho killer-feest geweest?’ Vroeg ik.

‘Ja. Maakt me dat nu minder christelijk?’

‘De enige die het over christelijkheid hebt, ben jij. Het zou mij worst wezen of je in god, de dj of jezelf gelooft. Waar het om gaat is dat we niet het idee moeten hebben dat we elkaars leven moeten opdringen aan een ander.’

‘Precies! Dat is mijn punt. Ik snap je Charlie. Meer dan 100 procent.’

Ze kwam tegenover me staan en streelde mijn borstkas en toen kort mijn arm. Ze staarde toen recht in mijn ogen. Haar ogen leken me te willen uitkleden. Ik voelde mijn hart sneller kloppen, mijn handen werden klammer.

‘Is het dan niet beter dat jij Maria gaat negeren? Zodat jouw seksualiteit niet zo veel invloed op haar heeft? We laten elkaars zuilen gewoon met rust. Oké? Charlie, god van het feest.’

‘Ik denk ‘t.’

‘Wij begrijpen elkaar helemaal.’

Haar gezicht schoof naar mijn gezicht toe. Ik zag hoe haar lippen verder van elkaar gingen. Toen ze bijna mijn lippen aanraakte, veranderde ze van koers en dook ze naar mijn nek en hoorde ik haar snuiven met haar neus.

‘Lekkere parfum.’ Toen liep ze van me vandaan en uit mijn kamer. Ze bleef kort bij de deur staan en glimlachte.

‘Laat Maria gewoon met rust, oké?’

‘Rachel,’ zei ik. Ze keek me vragend aan. ‘Je rook de Badedas.’

Eerste bericht |< Vorig bericht Volgend bericht >

badedas psycho