#8.14. Dansen doe ik niet voor mijn plezier

#8.14.	Dansen doe ik niet voor mijn plezier

Ik danste alsof mijn leven er vanaf hing.

Op dit Psycho killer-feest in een verlaten kantoorpand in Nieuwegein.

Ik baalde dat Nik nota bene Hein en Chuck had uitgenodigd. We hadden er in de aanloop van dit feest flink ruzie over gemaakt. De andere Psycho killer-oprichters begrepen hier weinig van.

Nu deze nacht was begonnen, wilde ik Nik, Hein en Chuck niet zien. Ik danste onafgebroken lang. In mijzelf gekeerd. Het enige wat ik hoorde was de muziek. Het enige wat ik deed was mijn lichaam laten bewegen. Op de zesde etage van dit gestripte gebouw.

Ik danste als nooit tevoren. Alsof ik geen remmingen meer had. Alsof de gordijnen dicht waren in een huis waar niemand anders was dan ikzelf. Ik had niemand nodig. Ik was één met de muziek en mijn lichaam.

Nik bekeek het maar. Met zijn burgerlijk bestaan.

Ik bewoog met mijn handen in de lucht. Ik schopte met mijn benen om me heen. Het leek nergens op. Maar dat maakte niet uit. Ik maakte met niemand oogcontact. De andere dansers waren slechts schimmen.

Dit was Psycho killer. De plek om mezelf te zijn zonder dat iemand mij veroordeelde. Psycho killer was de ontsnapping van mijn eigen ellendige leven. Psycho killer was de plek waar niemand zich afvroeg waar ik vandaan kwam, waar ik naar toe wilde en waar ik op dit moment in het leven stond.

Ik danste en danste maar door. Ik dronk bier en soms een glas water. En ik danste weer. Ik werd dronken. Dit was de beste flow waar ik ooit in zat.

Ik ben nooit een danser geweest. Ik zat zo vaak opgesloten in een lichaam dat niet kon doen wat ik zo graag wilde. Het maakte me altijd zo onzeker en soms zo houterig en ik voelde me zo vaak lichamelijk gehandicapt.

Maar vannacht had ik geen remmingen meer. Vandaag was mijn ziel zo één met mijn lichaam, dat ik wenste me altijd zo voort te bewegen door het leven. Al dansend.

Voor even had ik geen zorgen meer. Voor even dacht ik niet meer aan Jennifer, Hein of Nik of Puk of Jessie of PJ.

Het was fantastisch.


Mis niets. Ontvang het volgende verhaal direct in je mailbox


< Vorig bericht Volgend bericht >


Volg Psycho killer op Facebook, Twitter, Instagram