Liselotte, de vriendin van Nik was jarig. Dat vierden zij in hun huurwoning in Overvecht. Ik was er ook. Want als je heel lang bevriend met elkaar was, dan mocht je ook op de verjaardag van de partner van je vriend komen.

Zodat ik me kon vervelen. Maar wel mijn gemiste lunch kon compenseren met Lays chips en Aldi-borrelnoten. Om me vervolgens af te vragen waarom mijn glas cola niet werd bijgevuld. En om me te ergeren aan de vriendin van de vriendin van zijn vriendin.

Fokking zaterdagmiddag. Welke twintiger vierde zijn verjaardag op zaterdagmiddag? Dat was een tijdstip om je oma uit te nodigen. Niet je matties.

Nik zakte steeds verder naar beneden op mijn ladder van aanzien. Het mocht niet lang meer duren. Hoe lang ging ik hier mee door. Dit moest stoppen. Wat was het volgende? De Huishoudbeurs met zijn vriendin bezoeken? En mij daarvoor uitnodigen?

Toen kwam Hein binnen. Hij gaf iedereen een hand. Mij een knipoog. Ik negeerde hem door heel cool met een Heinekenbierfiltje te spelen. En vervolgens een interessant gesprek te beginnen met de vriendin van Nik’s vriendin. Ze lulde honderduit tegen me. Ik deed alsof ik het heel interessant vond. Dat wij heel ver teruggingen. In de hoop dat Hein zag hoe ik in controle was deze zaterdagmiddag. Ik had hem sinds Groningen niet meer gesproken of gezien.

Hein zat aan de andere kant van de woonkamer. Hij had – zoals gewoonlijk – de hele woonkamer aan zijn lippen hangen. Het ene na het andere sterke verhaal kwam tevoorschijn.

Hij had het zelfs even over Groningen. En keek me toen voor het eerst deze zaterdagmiddag écht aan.

‘Ja, hoe was Groningen!’ Zei de Liselotte enthousiast.

‘Ja hoe was het nou in Groningen? Je hebt er weinig over verteld,’ zei Nik met een ernstig dubieus gezicht.

‘Er was een lavalamp. Toen had ik knuffelseks met een of andere lesbienne. Maar dan zonder de seks. Oh ja. En ik betrapte Hein met een of andere gozer in bed. Maar dat heb ik nog steeds niet zo verwerkt. ’

‘Haha. Klinkt cool,’ zei de vriendin van de vriendin.

‘Een lesbienne ja? Grappig zeg,’ zei een of andere neef van Liselotte.

Ik nam maar weer wat borrelnoten. Ik keek naar mijn lege glas cola. Ik was blijkbaar de enige die zich druk maakte om Hein’s escapades.

Ik vroeg me af of ik ooit een vriendin zou krijgen die op zaterdagmiddag haar verjaardag ging vieren voor haar vrienden en familie.

Wat deed ik hier. Zou spacemeid Puk wel eens aan mij denken?


Mis niets. Ontvang het volgende verhaal direct in je mailbox

< Vorig bericht Volgend bericht >