Ik keek naar mezelf in de spiegel van Jennifers badkamer. Dikke wallen onder mijn ogen. Mijn haren zaten alle kanten op. Mijn huid was nog steeds lijkbleek.

Ik voelde me beter dan gisteravond. Ik zag er niet beter uit dan gisteravond.

Ik had een smerige smaak in mijn mond. Ik mocht hopen dat ze dit niet geroken had vannacht. Ik en Jennifer lagen zo dicht op elkaar in haar eenpersoonsbed.

Slapen kon ik het niet echt noemen. Eerder half bij bewustzijn rusten. Wachten tot de zon opkwam. Denkend aan Hein en Chuck: bovenop elkaar.

Ik wilde mijn smaak wegpoetsen. Ik zag haar tandenborstel liggen. Ik deed er tandpasta op en begon mijn tanden grof schoon te boenen. Denkend aan de bacteriën van Jennifer en van haar vriendin die nu in mijn mond zaten.

Het had wel iets.

Na het poetsen kwam ik terug in haar kamertje en ging op een stoel zitten. Jennifer was een gebakken ei voor me aan het maken. Ze stond in een T-shirt en groene onderbroek in de keuken met haar haren in rommelig in een staart gepropt.

'Ik heb ze vannacht betrapt. Chuck en Hein. Ze deden het met elkaar,’ zei ik. Jennifer draaide zich om en keek me onderzoekend aan met een spatel in haar hand.

'Echt? Wat heftig om twee homo’s te betrappen,’ zei ze met een duidelijke ondertoon. Dit lag gevoelig bij haar. Duidelijk.

‘Ik wist niet dat Hein homo was.’

‘Hij is een goede vriend van jou toch?’

‘Ja. Het verandert alles.’

‘Wat. Hij is toch niet anders?’

‘Ik weet het. En toch lijkt het allemaal anders. Ik heb het niet geweten. Hij heeft gewoon een vriendin en zo. Het zou niet moeten uitmaken. Dat hij ook op mannen valt. Toch lijkt het wel uit te maken. Snap je?’

‘Sjezus. Je lijkt mijn familie wel. Die reageerde ook zo kut. Alsof ze de duivel zelf hadden gezien toen ik het ze vertelde.’

‘Het gaat er niet om dat hij op mannen valt. Maar ik had het niet achter hem gezocht dat hij...’ Ik keek Jennifer aan. ‘Ik denk dat ik minder tolerant ben dan ik ooit over mezelf had gedacht.’

‘Wat is het verschil tussen vriendschap met een man en een relatie met een vrouw. Los van het seksuele aspect?’

‘Ik ga alleen maar met vrouwen om voor dat seksuele aspect,’ zei ik.

‘Dus je intellectuele verbondenheid haal je bij de mannen?’

‘Ik betwijfel het waar ik dat haal.’

‘Dan moet jouw leven wel heel kut zijn.’

Ik haalde mijn schouders op. Ik voelde me beroerd door het slechte slapen en de hoeveelheid alcohol van afgelopen nacht. Ik wilde naar huis. Weg van hier. Mijn leven was op dit moment inderdaad kut.


Mis niets. Ontvang het volgende verhaal direct in je mailbox

< Vorig bericht Volgend bericht >