Stoppen met psychokiller.eu?

Diepe zucht. Het is een worsteling. Impact vs. Inkomen. De meeste impact heb ik door mijn teksten voor iedereen beschikbaar te stellen. Maar ik moet ook boodschappen kunnen doen. En ook al lijkt het internet een plek waar gratis bestaat, is dat het niet.

Stoppen met psychokiller.eu?

Diepe zucht. Het is een worsteling. Impact vs. Inkomen.

De meeste impact heb ik door mijn teksten voor iedereen beschikbaar te stellen.

Maar ik moet ook boodschappen kunnen doen. En ook al lijkt het internet een plek waar gratis bestaat, is dat het niet.

There is no such thing as a free lunch.

Het voelt raar om mijn blog achter een slotje te gooien en opeens geld te vragen voor mijn verhalen of e-mails.

Maar ik ga mijn pensioen niet halen als ik volledig vertrouw op mijn boekverkoop. Sterker nog: welk pensioen?

Hahahahaha.

Dit was een lach uit zelfmedelijden.

Zoals je misschien weet, heb ik in het voorjaar van 2020 mijn kantoorbaan opgezegd om me volledig op mijn schrijfwerk te richten.

Ik schrijf nu meer dan je je kan voorstellen. Ik heb nog zoveel te vertellen en te delen met jou. Maar ik heb een belofte gemaakt... En die kom ik na. Die belofte is dat ik je een keer per week een e-mail stuur. Deze belofte ga ik niet verbreken.

Maar ik ga wel wat anders doen.

Dus ik heb een belangrijke beslissing genomen over de toekomst van psychokiller.eu (mijn site waarop je al mijn verhalen vindt).

Ik ga daar semi mee stoppen.

Hoo, hoo. Wacht.

Ik zei semi.

Ondertussen blijf ik bestaan en mijn teksten ook.

Want...

Tromgeroffel.

Ik ga een dagelijkse e-mail versturen!

Ook op zondag.

Elke dag een e-mail van mij. Hetzelfde als wat ik nu wekelijks doe, maar dan élke dag. Maandag tot en met zondag. Mini-essays, persoonlijke anekdotes, proza, fictie. De rode draad blijft de melancholie. Net zoals mijn huidige wekelijkse mails. Maar dan dus dagelijks.

Voor vier euro per maand krijg jij deze e-mails. Je krijgt ook toegang tot mijn gehele mailarchief van de afgelopen jaren. Dat ga ik op een aparte website zetten, achter een slotje.

Ook ga ik door met mijn dagelijkse spraakberichten. Vanaf 6 euro hoor je dagelijks mijn stem op je favoriete podcastapp. Exclusief. Niet-betalende mensen kunnen er niet bij.

Hier stopt het niet.

Superfans (8 euro per maand) krijgen 20 procent korting op mijn boeken en merchandising in mijn webwinkel. Verder stuur ik elke drie maanden per post iets naar deze mensen. Een persoonlijke brief? Een nieuwe poster? Een T-shirt? Psychokillermok? Je komt er vanzelf achter.

Of je nu supporter, fan of superfan wordt: iedereen krijgt een welkomstcadeau. Mijn persoonlijke psychokillerverhaal van de afgelopen 9 jaar. Waarom heet mijn blog psychokiller? Wat wilde ik ermee bereiken? Hoe ga ik om met stalkers? Wat hebben Tumblr en Facebook me geleerd? Ook ga ik in op mijn persoonlijke leed van afgelopen jaren... Niet alleen verloor ik mijn huis door een brand, ik heb ook geworsteld met mijn mentale gesteldheid. Deze dingen zijn persoonlijk en daarom alleen voor de mensen die echt zijn met me.

Oh ja. Kers op de taart. De fans en superfans krijgen toegang tot mijn persoonlijke Instagramaccount. Kunnen we vriendjes worden. En nee, daar staat geen foto van mijn hoofd op. Maar wel van mijn toiletpot en andere persoonlijke kiekjes, ergernissen en verhalen.

Je meldt je hier (alvast) aan. Ik start vanaf januari elke dag. In december zet ik de boel op. Als je nu alvast abonneert, kan je me helpen met feedback en meetesten of het gaat zoals ik wil. Ook mail ik je dan op zeer regelmatige basis.

Als je om wat voor reden dan ook niet twee kopjes koffie per maand kunt missen voor Tomson: niet getreurd. Ik kan me voorstellen dat een dagelijkse dosis liefde van Tomson Darko heftig kan zijn. Ik blijf elke woensdag e-mailen. En ik zal wekelijks een spraakberichtje uploaden dat voor iedereen toegankelijk is. Voor niets. Zoals het was.

Mijn fictieve blogverhalen op psychokiller.eu zullen op een lager pitje komen te staan in 2021. Ik ga ze niet verwaarlozen. Sterker nog, ik heb een geheel nieuwe verhaalreeks geschreven. Maar die krijgen de mailabonnees eerst te zien. Maanden later zal die reeks ook online voor iedereen verschijnen.

Ga naar mijn petje.af pagina om je te abonneren en te zien wat je krijgt.

Dankjewel voor het lezen. Voor het vertrouwen. Ik hoop dat je meedoet met dit nieuwe avontuur. Een clichéwoord: avontuur. Maar zo voelt het wel. Als een reis...

Ik heb er zin in!