#009 Ik verwacht niets

#009 Ik verwacht niets

Eerlijk gezegd. Ik geloof niet zo in de toekomst. Ik weet niet eens of ik oud word. Wat ik me überhaupt bij 'later' moet voorstellen. In welk huis ik dan woon. Of ik dan nog leef.

Mensen om me heen hopen op een later. Ze hebben dromen. Wensen. Verwachtingen. Maar ik verwacht echt niets. Het enige wat ik heb is vandaag. Maar denk nu niet dat ik een boeddhist ben. Dat ik zo'n type ben die zich 'door het leven laat verrassen'.

Als ik naar de klote ga, dan ga ik goed naar de klote. Als ik me zorgen maak, maak ik me tot bijna kotsend aan toe zorgen. En als iemand me pijn doet, dan vrees ik dat ik deze pijn niet ga overleven.

Over vroeger denk ik niet al te veel na. Wat kan ik er nog aan veranderen? Over morgen denk ik ook niet na. Alsof het zo loopt als ik het wil. Dus concentreer ik me op het komende uur. Wat eten. Wat drinken. Masturberen. Een goede vriendin appen. Aardappels snijden.

Het is niet dat ik er niet wil zijn. Maar omdat ik er wel ben, hoeft dit toch niet te betekenen dat ik groots moet denken en dromen?

#bekentenissenuithetondergrondse


‘Bekentenissen uit het ondergrondse’ zijn korte duistere rauwe mini-verhalen geschreven door Tomson Darko. Deze bekentenissen worden elke maandag, donderdag en zaterdag gedeeld.

📸 via tumblr Francois B