Mijn collega is groot fan van psychokiller maar weet niet dat ik erachter zit

"Ik had in eerste instantie nogal een fangirl reactie. Al probeerde ik die natuurlijk te verbergen."

Mijn collega is groot fan van psychokiller maar weet niet dat ik erachter zit

Ze volgt me al jaren. En is mijn collega. Ze wist tot voor kort niet dat ik de man achter psychokiller ben. Tot ik haar ermee confronteerde. Ik heb haar enkele vragen gesteld.

-Hoelang volg je psychokiller al?
Best wel lang eigenlijk. Ergens vanaf jaar twee op de uni ongeveer. In ieder geval láng voordat ik jou leerde kennen.

-Gaat het blog over jouw leven?
Soms wel, soms niet. Een beetje vaker wel dan niet moet ik toegeven. Soms lijkt het net of je in mijn hoofd kan kijken en soms zet je me aan het denken.  

-Zou je op date willen met Charlie?
Charlie lijkt me egoïstisch en melancholisch. Natuurlijk!

-We waren al meer dan een jaar collega’s. Al werkten we tot voor kort nooit samen. En toen kwam je erachter dat ik de man achter de mythe was. Wat ging er door je heen? En wat vinden je vriendinnen ervan?
Ik had in eerste instantie nogal een fangirl-reactie. Al probeerde ik die natuurlijk te verbergen. Maar volgens mij lukte me dat niet heel goed. Een professionele eerste ontmoeting was het in ieder geval niet haha.    

-Is het leuk om collega’s met mij te zijn?
Heel leuk. Zou je voor geen goud willen missen! Met wie moet ik anders over de écht belangrijke dingen des levens praten onder werktijd?

-Heb je al een nare eigenschap van mij ontdekt?
Je zegt er iets van als ik zeur. En soms wil ik gewoon even zeuren.

-Sommige mensen denken dat ik een vrouw ben. Wat denk jij?
Ik sluit niks uit.

-Vertel eens iets over die date met die jongen die over voetbal begon te praten…
Moeten we het hierover hebben? Ach ja het is mijn ding niet, maar op zich niet erg om even over te kletsen hoor. Maarja het duurde en het duurde maar. En nee, ik hoef niet per se mee naar een wedstrijd.

-Heb je vaker dit soort dates?
Gelukkig niet. Meestal wel betere dingen om te bespreken.

-Omschrijf je ergste date OOIT.
Een urenlange wandeling door het bos met iemand met wie je NIETS gemeen hebt. Ik heb overwogen om me achter een boom te verstoppen.  

-Welk tandpastamerk gebruik je?
Van alles en nog wat. Ik ben niet zo merkentrouw.

-Wat is je favoriete youtube-video en waarom?
Ik kijk vaak naar vlogs over festivals waar ik naartoe ga. En ik kijk naar alles van Jenna Marbles, een Amerikaanse vlogster. Mijn favoriete video is ‘How to mildly annoy your dogs’.
Note van Tomson: Ik weiger een linkje op te nemen naar deze video. Google zelf maar.

-Je bent best goed in sterke verhalen vertellen die absoluut niet waar zijn, maar jij zegt van wel. Heb je nog een nieuw sterk verhaal dat je met me wil delen?
Niet waar?! Echt wel! Ik overdrijf echt nooit. Mijn verhalen zijn een beetje op, maar na het weekend heb ik vast meer…  

-Je hebt de eerste hoofdstukken van mijn nieuwe boek ZE VOLGT ME NIET TERUG gelezen. Nu moet je een promo-praatje geven, zodat het heel authentiek en oprecht overkomt hoe gaaf jij mijn nieuwe boek vindt en niet kan wachten tot die uitkomt. Wat vond je ervan?
Ik vind jouw nieuwe boek zo gaaf en kan niet wachten tot het uitkomt. Nee seriously, ik wil weten hoe het afloopt.

-Welke vraag wil je aan mij stellen? Misschien beantwoord ik ‘m wel onder je antwoord.
Wat is het verschil tussen jouw ideale zelf en je echte zelf?

Oblomov is een tijdje mijn held geweest. Dit literaire karakter uit de Russische literatuur komt de eerste 100 pagina's zijn bed niet uit. Hij is zo lui dat hij zelfs de liefde van zijn leven laat lopen. Zijn beste vriend gaat er met haar vandoor... Het is een heel grappig en ook wel een tragisch boek. Ik herken mezelf soms in Oblomov. Die luiheid zit diep in me. Tegelijkertijd werk ik heel fanatiek mijn doelen af en stop ik daar elke vrije minuut van de dag in. Nu weet ik niet meer zo goed wat de ideale en de echte ik is. Soms kan ik verlangen naar luiheid omdat ik voel dat ik zo druk ben. Soms denk ik wel eens dat ik de luiheid zelve ben en walg ik van mezelf omdat ik nog zoveel wil doen. Ben ik van nature lui of ben ik van nature iemand die iets wil bereiken? Het laatste jaar wil ik vooral iets bereiken. Ze volgt me niet terug is daarvan het resultaat. Misschien val ik daarna terug in het Oblomov-gat.

Het nieuwe boek  van Tomson Darko ZE VOLGT ME NIET TERUG verschijnt op 1 november. Pre-sale met beperkte extra's vanaf: 1 oktober. Alleen verkrijgbaar via de psychokiller-shop.

Eerder verschenen als boek:

Ik ben niet zo heel goed in praten over mezelf. Zelfpromotie is ook niet echt een gave die ik heb. Maar ik vind het wel leuk om te praten met m’n volgers. Daarom interview ik een keer per week mijn volgers. Je vindt de andere interviews hier.