DL: I - 8 We zijn verliefd op onszelf.

We zijn zo verliefd op onszelf, is het niet? Via jou zie ik mezelf en niemand anders. Je bent een spiegel. Ik weet zeker dat jij mijn spiegel bent.

DL: I - 8 We zijn verliefd op onszelf.

Noor:
06: 15: We zijn zo verliefd op onszelf, is het niet? Via jou zie ik mezelf en niemand anders. Je bent een spiegel. Ik weet zeker dat jij mijn spiegel bent.
06: 16: Is het raar dat ik verliefd ben op mezelf? Nee toch?
06: 17: Ik probeerde mezelf te zijn vannacht maar het mislukte aan alle kanten. Ik lachte om grapjes die niet leuk waren, ik zette gekke stemmetjes op waar niemand op reageerde en pakte de hand van een jongen vast waar ik niks van moest hebben en helemaal niks van wilde. Drie wodka en vier sigaretten later een uur lang met hem gezoend in een hoekje van het gebouw. Alsof ik een of ander tienermeisje was. Toen hij vroeg of ik bij hem wilde slapen werd ik wakker in mijn eigen realiteit. Ik keek hem aan en nee. Gewoon nee.
07: 18: Geraldo spookte door mijn hoofd. Ik moest opeens weer aan mijn vriend denken. Ik glimlachte in gedachten naar hem en ben toen de danszaal ingelopen en heb gedanst tot vier uur ‘s ochtends op foute jaren ‘90 muziek. Daarna ben ik vertrokken naar huis met zo’n gevoel van melancholie en moeheid en toen ik verkleumd van de kou op m’n kamer aankwam en op de bank ging zitten met een glas water en ik niet wist of ik moest kakken of kotsen, voelde ik me zo klaarwakker. Zo helder. Nu kan ik niet slapen. De zon is net opgekomen. Mijn gordijnen zijn nog open. De stilte buiten is zo mooi. De stilte in mijn hoofd. Ik voelde me voor even echt gewoon helemaal in het hier en nu en toen dacht ik aan jou. De pijn die me sterker heeft gemaakt. Het idee dat ik niet meer afhankelijk van je ben. Dat ik je goedkeuring niet nodig heb over mijn leven. So u know. Ik ga slapen en hoop over een paar uurtjes weer wakker te worden en niet meer aan je te denken. Oké? Kus. Slaap zacht Merlijn.

Dit verhaal komt uit het boek Digital love. De tweede (herziene) druk is sinds 22 augustus opnieuw te bestellen als paperback. Je bestelt 'm hier.

Digital love is eerder als blogreeks op deze website verschenen in 2016 en 2017.


Bezoek mijn store voor boeken en merchandise:store.psychokiller.eu


Volg me via 📞WhatsApp. 1 op 1. Geen groepschat. Als ik wat geschreven heb, app ik je de link.

Doe dit en doe het goed:

  1. Voeg het nummer 06-44796441 toe aan je contactpersonenlijst
  2. Stuur vervolgens 'chlamydia AAN' met je voornaam naar mij of klik op deze link
  3. Verwijder dit nummer nooit en te nimmer uit je adresboek. Anders ontvang je geen appjes.

Als je er geen zin meer in hebt, app je me met de zin: 'Het is UIT'.