Iets klopte hier niet.Een te opgemaakte volle dame kwam binnengewandeld op haar hakken. Ze had een witte pruik op, dat haar goed stond. Haar borsten sprongen bijna uit het zwarte topje van haar. Op haar buik konden minstens drie bierglazen gezet worden.

Haar blik bleef bij binnenkomst iets langer op mijn gezicht rusten. Alsof ze dacht dat ik het slachtoffer was vannacht. Het bracht me in verwarring.

Ze gaf ons allen een hand. Alsof ze de laatste was die op een verjaardagsfeestje van haar peettante aankwam.

‘Je ziet er goed uit’, zei Jethro. Hij wees naar Luke. ‘Dit is de jarige job. Vandaag. Om precies te zijn al acht minuten jarig.’

‘De lucky one’, zei ze. Ze gleed met haar hand over het gezicht van Luke en greep hem toen kort bij de ballen vast.

‘Jongens, wat is dit. Als dit is wat ik denk dat het is ben ik nu weg. Serieus. Weg. Gewoon’, zei Luke.

‘Wat denk je dat dit is?’, lachte Karel.

‘Een hoer’, zei Jethro. ‘Hoerrrrr.’

‘Een hoer? Oké. Je bent dus een hoer’, zei Luke met een vreemde krulling bij zijn mondhoeken.

De dame sloeg Luke met haar vlakke hand in het gezicht. ‘Noem me niet zo. Een hoer is een aan lager geraakt wijf dat haar lichaam verkoopt in een of andere gure steeg in het centrum van Utrecht. Zittend op een stoel onder een rood licht.’

‘Ik trek dit niet hoor’, zei Luke.

‘Dat hoef je ook ‘ns een keer niet zelf te doen. Dat gaat zij voor je doen’, zei Jethro.

‘Nou, ik euh weet het niet’, stamelde hij, ‘ik weet het euh gewoon niet.’

Luke liep richting de gang. Jethro pakte hem vast en keek hem in het gezicht aan. ‘Chill. Gewoon chill. We houden van je. Dat weet je toch?’

‘Laat me gewoon even pissen of zo, oké?’

‘Oké.’

‘Ik moet even tot adem komen.’

Luke ontworstelde zich uit de greep van Jethro en sloeg de gangdeur dicht. Ik zag via het raampje boven de deur dat de wc-lamp aanging.

‘Oké’, zei Karel. ‘Als hij niet wilt, heeft Charlie misschien wel interesse.’

Molly’, zei ik verbaasd. ‘Je bent Molly.’ In een vlaag van helderheid herkende ik haar. Wat deed zij hier?

‘Ik ben Molly niet’, zei ze. ‘Mijn naam is Sugar.’

‘We hebben nog eens een nacht gedanst nadat we geld in een pinautomaat vonden.’

‘Sorry?’

‘Sugar’, zei ik, ‘oké. Je heet Sugar.’

‘Wat is dit Charlie? Ben jij iemand die de hoeren bezoekt?’ Vroeg Karel.

‘Ik ben Sugar en ik ben geen hoer’, zei ze, ‘als je me nog een keer een hoer noemt ben ik weg. Waar is mijn geld? 300 euro alsjeblieft.’

‘Ben je thuis ook zo bazig?’ Jethro haalde uit zijn zak een stapel biljetten van 50 euro en gaf haar daar vier van. ‘De rest krijg je straks. Oké moppie?’

Na twintig minuten kwam Luke terug de kamer in gelopen. De waterdruppels gleden van zijn gezicht af, net zoals de pony van zijn lange haar nat was.

‘Luister’, zei Luke. ‘Bedankt. Mannen. Echt. Maar. Waar komt dit in godsnaam vandaan? Zie ik eruit als iemand die nooit aan zijn trekken komt? Sorry dat ik dit moet zeggen, euh, hoe heet je?’

‘Sugar.’

‘Sugar. Maar Jethro. Wat ben je nou aan het doen?’

‘Luke. Relax. Het is maar een call girl. Als jij een massage wil, dan geeft ze je een massage. Ze staat tot jouw beschikking. Een uur lang.’

‘Jullie hebben nog 35 minuten’, zei Sugar.

’35 minuten?’ vroeg Karel. ‘Wat ben jij voor afzetter.’

‘Ik weet het niet hoor’, zei Luke.

‘Jezus Christus gozer.’ Karel pakte Luke vast en douwde hem de slaapkamer van Jethro binnen. Daarna gebaarde hij als een ware gentleman Sugar naar de kamer toe. Toen sloot hij de deur.

‘Dit is de laatste keer dat ik geld aan hem betaal’, zei Karel. ‘Serieus.’

‘Hij ziet maar niet in hoeveel energie, geld en moeite we in hem steken. Echt. Ik zweer het je Charlie. Ik word er soms heel verdrietig van hem’, zei Jethro.

‘Het zag er niet echt naar uit dat hij op een hoer zat te wachten’, zei ik.

‘Dat zeg ik toch net? Hij waardeert onze inspanning niet. Praat ik soms stront of wat?’ Jethro opende een nieuw pakje sigaretten en schonk zichzelf een nieuw glas vodka in.

‘Relax Jethro. Ooit gaat hij het inzien. Echt’, zei Karel.

Hij liep naar Jethro toe en begon zijn schouders te masseren. Ik ging naast ze staan en we keken alle drie over de daken van Utrecht.

Al die lichten. De bewegende auto’s en fietsers. De stadsbussen.

‘Ik voel me zo nietig als ik de stad bij nacht zie’, zei ik.

‘Ik voel de energie als ik de stad zo zie’, zei Jethro. ‘Ik voel dat de stad gemaakt is voor mij. Dat ik eruit moet en de stad ten volle moet beleven. Echt.’

‘Ik ga pissen’, zei ik.

Ik wandelde de woonkamer door en passeerde de deur van de slaapkamer. Ik vertraagde mijn pas en probeerde iets op te vangen van wat daar gebeurde. Het was muisstil.

Zo stil dat ik me afvroeg of alles wel helemaal oké was. Toen een korte krijs. Van Sugar.

Mijn buik kromp in een en het zweet brak me uit. Hier klopte iets niet. Ik keek achterom en zag dat Karel en Jethro beiden naar de keuken liepen en zo uit mijn zicht verdwenen.

Zo werd ze aangerand door Luke. En ik kende haar. Molly. Dat betekende dat ik moest ingrijpen.

Ik drukte de klink naar beneden en schoof de deur langzaam open.

Ik schoof mijn hand voor mijn mond en voelde me licht in mijn hoofd worden. Het leek alsof ik om ging vallen.

Luke kwam in een bijna volledige duistere kamer op me af gelopen. Het enige licht kwam van een klein bedlampje achter hem. Op zijn borstkas zaten lange strepen met bloed. Alsof iemand met een schroevendraaier zijn vel eraf had geschraapt. Zijn blik was zo donker als een hongerige wolf die bloed rook.

Achter hem lag Sugar naakt op bed met haar benen wijd. Haar borsten vielen aan beiden kanten uiteen. Haar gezicht was ondergelopen met zwarte make-up en dikke tranen. Haar pruik zat alle kanten op, alsof een kat er van schrik in was gesprongen.

De deur sloeg voor mijn ogen met een harde klap dicht.

Foto via http://www.c-heads.com/