#066 Ik mis een filter in mijn hoofd.

#066 Ik mis een filter in mijn hoofd.

Door mijn abnormaliteit ben ik de bevestiging van het normaal. Ik zie mensen wel kijken. Ik hoor ze wel achter mijn rug om fluisteren. Ik weet dat ik anders functioneer.

Ik mis iets genaamd een filter der beschaving. Sommigen lachen hard om me. Een iemand vond me een verademing in deze serieuze maatschappij.

Maar de meesten lachen naar me met ontblote tanden, maar keuren me af met hun blik in de ogen. Ik zie ze oogcontact zoeken met anderen. Ik zie hoe ze zonder woorden met anderen mij veroordelen. Maar ze vergeten dat wat zij 'normaal' vinden, pas kan bestaan als ik besta.

Het is slechts een onuitgesproken afspraak van een grote groep mensen. Een gevoel van: zo horen we te denken, zo horen we ons te gedragen.

Ik heb geen filter in mijn hoofd, dus geen idee wat dat precies is. Ik doe ook maar gewoon wat de impulsen me zeggen te doen. In mijn hoofd ben ik normaal en ben jij abnormaal.

Wat weer aangeeft dat de een niet zonder de ander kan. Abnormalen zijn genieën of gekken. De een wordt bewierookt. De ander opgesloten.

In mijn hoofd is iedereen zichzelf. Of om in jouw taal te spreken: is iedereen de gek. Wat dus iedereen normaal maakt?

Maar ja, als iedereen normaal is, dan klopt dat woord niet meer. Want dan kan je het niet meer zien. Niet meer onderscheiden. Niemand vraagt zich af waarom er daken op onze huizen liggen. Wat de kleur groen in de natuur doet. En waarom er stront uit mijn kont komt.

Ik ben de bevestiging van jouw normaliteit. Met het enige verschil dat jij je superieur voelt of me als bedreiging ziet. Je doet maar. Ik heb geen filter die me beperkt en dat is mijn grootste talent.

#bekentenissenuithetondergrondse


‘Bekentenissen uit het ondergrondse’ zijn korte duistere rauwe mini-verhalen geschreven door Tomson Darko. Deze bekentenissen worden elke maandag, donderdag en zaterdag gedeeld.

📸 via tumblr