#011 Ik mis dat wat we waren

#011 Ik mis dat wat we waren

Ik weet dat het ongezond is om nog steeds bezig te zijn met jou. Er zit een houdbaarheidsdatum aan dat… Als het aan mijn vrienden lag: drie weken. Als het aan de wetenschap lag, een jaar.

Dus wat maakt mij dat? Een psycho? We zijn al jaren verder en nog steeds mis ik je. Ook al heb je me nooit behandeld zoals je een geliefde hoort te behandelen.

Je was meer met jezelf bezig dan met ons. Je kleineerde me zoals je pa je ma kleineerde. Ik snap dat allemaal. Maar dan doet het nog wel steeds pijn.

Ik denk niet dat ik je terug wil. Alsof dat een optie is.

Maar toch mis ik dat wat we waren.

De laatste keer dat ik durfde te zeggen: ik voel me fijn. Ook al was het vaak niet fijn. Maar het was fijner dan wat het nu is.

Ik weet dat jij soms aan me denkt. Vooral als je weer eens dronken 's nachts voor mijn deur staat en begint te zingen dat ik nog steeds in je hart zit. Dat we vroeger jong en gelukkig waren. Maar we weten beiden dat als ik de deur weer opendoe, we verder gaan waar we gebleven waren.

Naar de afgrond toe.

#bekentenissenuithetondergrondse


‘Bekentenissen uit het ondergrondse’ zijn korte duistere rauwe mini-verhalen geschreven door Tomson Darko. Deze bekentenissen worden elke maandag, donderdag en zaterdag gedeeld.

📸 via tumblr haruy