#010 Ik denk soms aan anderen, maar vooral aan mezelf

#010 Ik denk soms aan anderen, maar vooral aan mezelf

Ik denk soms aan anderen, maar vooral aan mezelf. Misschien kom ik wat egoïstisch over. Maar neem het me niet kwalijk.

Ik moet het met mezelf doen. Dus daarom zet ik mezelf altijd op de eerste plaats. Ik vind mezelf niet per se belangrijker dan anderen. Maar ik weet wel dat ik alleen op mezelf kan vertrouwen. Hoe stom dit ook klinkt.

Ik zou niet eens een kogel voor een ander vangen. Maar wel voor mezelf. Als dat kon.

Je mag me gerust elk moment van de dag bellen. Maar ik weet niet of ik dan opneem. Of ik er zin in heb. Ik weet dat mensen het fijn vinden om bij me te zijn. Ik vind het ook fijn om bij mensen te zijn. Ik kan weinig met gepraat over anderen. Bel ze dan op en zeg het tegen ze of zwijg gewoon. Zo simpel kan het leven zijn.

Ik irriteer mensen regelmatig omdat het net lijkt alsof ik de waarheid in pacht heb. Dat mijn denkbeeld de enige juiste manier is. Nou. Je mag best weten dat ik ook twijfels heb. Dat ook ik onzeker ben. Maar waarom zou ik dat aan anderen laten zien? Alsof je me ervan kan verlossen. Dat kan je niet.

Ik luister alleen naar mezelf. Het enige wat je zou kunnen doen, is het tegen me gebruiken. Daar pas ik voor. Dus dit is wat ik ben. Dit is wat ik vind. Je mag me, of je rot op.

#bekentenissenuithetondergrondse


‘Bekentenissen uit het ondergrondse’ zijn korte duistere rauwe mini-verhalen geschreven door Tomson Darko. Deze bekentenissen worden elke maandag, donderdag en zaterdag gedeeld.

📸 via tumblr