'Ik begrijp het begrip negeren niet'

'Aandacht die ik niet krijg heb ik niet zoveel aan. Ik begrijp het begrip negeren niet. Mijn hart ligt op mijn tong en zeg alles dus graag meteen en dan het liefst vijftien keer zodat ik zeker weet dat het echt begrepen wordt.'

'Ik begrijp het begrip negeren niet'

Tricky volgt me al jaren. Heeft een tatoeage op haar gezicht met de tekst Canard. Ze schreef daar een hilarisch stukje over op bnn.nl. Ze houdt niet van grote lolly’s en kwam in een identiteitscrisis terecht toen ze hoorde over mijn leeftijd…

Je hebt een tatoeage op je gezicht. Wat zegt dat over de maatschappij?
‘De maatschappij dat ben jij’. Maar eigenlijk zegt dit helemaal niets over de maatschappij, maar vooral wat over mij. Dat toen ik een tatoeage op m’n gezicht wilde, ik dit gewoon heb gedaan. Lekker roekeloos. Gezellig.

Als je aan je oma moest uitleggen wat psychokiller is, hoe zou je het dan omschrijven?
Een begrip voor een psychopaat die mensen vermoordt. Uhm, een behoorlijke hit van Talking Heads en een mysterieuze, sexy blog wat jaren geleden een hit werd op Facebook. ‘Hier, ik zal het wel even laten zien.. Grapje, geen bereik.’

Word je verliefd op de aandacht die je krijgt of die je juist niet krijgt?
Aandacht die ik niet krijg heb ik niet zoveel aan. Ik begrijp het begrip negeren niet. Mijn hart ligt op mijn tong en zeg alles dus graag meteen en dan het liefst vijftien keer zodat ik zeker weet dat het echt begrepen wordt. Als ik moet gaan vechten voor een beetje aandacht van mijn vriend, vriendin of non-binaire partner heb je aan mij een verkeerde. Trek niet voor niks zo'n strak jurkje aan. Het is niet alsof ik het fijn vind dat m’n kut er bijna uit waait en ik niet comfortabel kan zitten. Daarentegen is veel aandacht van mensen waar je het niet van hoeft wel heel vervelend. ‘Ja, ik heb tatoeages inderdaad. We hoeven het er niet over te hebben.’ En dat strakke jurkje doe ik ook alleen maar aan om die ene te verleiden.

Heb je ook altijd moeite met chupa chups open te krijgen?
Lolly’s zijn enorm slecht voor je glazuur en ik heb al 30 vullingen van alle alcohol, drugs, afters en voornamelijk slechte genen, dus die skip ik even. Maar inderdaad, het is een behoorlijk karwei. Zo verbrand je meteen alle calorieën die erin zitten. Is dit sluikreclame?

Omschrijft dit filmpje dan jouw gevoel?
Wat een grote lolly. En ja, misschien wel. Bedankt voor het verspillen van een minuut van m’n leven. Ik kreeg zelfs een advertentie ervoor. Zo één die je niet kan overslaan, maar helemaal af moet kijken. Grapje, tijd is relatief enzo.

Vertel me iets over de ergste date die je ooit hebt gehad.
Ik heb wel van veel leuke dates mogen genieten. Ondanks het feit dat ikzelf mega sociaal ongemakkelijk en halfautistisch ben. Uiteraard met behulp van heel veel bier. Wat ik wel weet is dat je nooit uiteten moet gaan op je eerste date. Of thee moet drinken in plaats van bier. Of met mensen moet afspreken die de begrippen sarcasme, zelfspot en zwarte humor niet begrijpen.

Van welke dag in jouw leven zouden ze een game moeten maken? En waarom?
Dit vind ik een hele rare vraag. Ik game sowieso niet. Als ik een spelletje leuk heb gevonden is het iets als Little Big Planet of Crash Bandicoot. Ik weet dit even niet toe te passen op mijn leven. Bordspellen zijn wel leuk. Als ik win. En dan eigenlijk voornamelijk kennisspellen als Triviant of Weekend Miljonair. Vooral 30 Seconds en Set zijn spellen waar ik uitermate van opleef. Je zou dit misschien kunnen toepassen op hoeveel allergieën ik allemaal heb of wat er allemaal aan mij mankeert. Maar ik weet niet wat voor dag ik zou kiezen. Misschien m’n geboorte: ‘Mens erger je niet’. Ik erger me graag. Klagen is gaaf.

Sommige mensen denken dat ik een vrouw ben. Wat denk jij?
Ik dacht altijd dat je een gozer van een paar jaar ouder dan mijn leeftijd was, woonachtig in Utrecht. Charlie vond ik erg leuk. De verhalen erna had ik wat minder mee, maar dat kwam waarschijnlijk ook omdat het opeens uit een vrouwelijkoogpunt was. Leeftijd bleek ook helemaal mis, na een post van een tijdje terug over dat je met de eerste stukjes al niet in de leeftijdscategorie van de lezers zat. Hierdoor ben ik wel gaan twijfelen over het leven, maar voor mij ben je gewoon een gozer uit Utrecht van ongeveer 30-37 jaar. Doei. Daarnaast stel je hierboven een vraag over een game, dus de seksistische aanname dat je een mannelijk persoon bent maak ik graag.

Wat is je favoriete woord?
Decanteren. Of poep. Of Piemel. Of indolent. Of epibreren. Ik ben erg ambivalent. En fluctuerend van niveau.

Einstein zei dat tijd relatief is. Wanneer kwam jij tot hetzelfde inzicht en wat vind je daarvan?
Ik had een lange periode last van een paniekstoornis met agorafobie. Ik durfde het huis niet meer uit, omdat ik bang was een paniekaanval te krijgen, waarbij ik dus overtuigd was dat ik dood zou gaan. Super gezellig enzo. Ik heb wat jaren uit m’n leven gemist en iedereen van mijn leeftijd had hun wo’tje of hbo’tje behaald en hun levensdoel gevonden met passies enzo. Ik zat binnen bang te wezen en depressief te zijn over alles wat ik eigenlijk moest doen, maar niet kon doen en dus faalde ik hard in het leven. Toen besefte ik dat ik niet perse stilstond en de tijd en jaren niet perse langs me voorbij waren gevlogen, maar dat ik dat zelf alleen zo zag. Ik heb mezelf heel erg goed leren kennen in die jaren. Dat was opeens serieus hè?

Mijn nieuwste boek heet ZE VOLGT ME NIET TERUG en gaat over je ex bespieden op social media. Hoe vaak bespied jij je ex-lovers?
Niet. Als ik iets wil weten vraag ik het wel.

Welke vraag wil je aan mij stellen? Misschien beantwoord ik ‘m hieronder.
Ben je een vouwer of een propper?

Gaat deze vraag over seks? Dan een propper. Of gaat dit over het weggooien van een A4-tje? Dan een vouwer. Behalve als ik gefrustreerd ben. Dan maak ik er een propje van en gooi ik het van me af. Of gaat dit over de vouwwagen van de buurman van vroeger? Hij propte zijn auto aardig vol met tassen en spullen en vrouw en kinderen. En achter de auto had hij een vouwwagen hangen. Zo’n hele platte. De ironie. Hij had beter een caravan kunnen nemen en die vol kunnen proppen. Of gaat dit over poepen? Met de douchekop je reet schoonstralen.

Het nieuwe boek  van Tomson Darko ZE VOLGT ME NIET TERUG verschijnt op 1 november. Pre-sale met beperkte extra's vanaf: 1 oktober. Alleen verkrijgbaar via de psychokiller-shop.

Eerder verschenen als boek:

Ik ben niet zo heel goed in praten over mezelf. Zelfpromotie is ook niet echt een gave die ik heb. Maar ik vind het wel leuk om te praten met m’n volgers. Daarom interview ik een keer per week mijn volgers. Je vindt de andere interviews hier.