Ik beantwoord enkele dubieuze vragen die jullie aan mij gesteld hebben (zoals of ik van zalm houd)

Ik beantwoord enkele dubieuze vragen die jullie aan mij gesteld hebben (zoals of ik van zalm houd)

Ik heb op Instagram gevraagd of jullie wat vragen voor mij hadden. Hierbij mijn antwoorden.

-Word je verliefd op de aandacht die je krijgt? Of juist de aandacht die je niet krijgt?
Laatste. Veel interessanter en spannender.

-Wat moet je doen als ze je niet terug volgt?
Alle Instagramfoto's liken van die persoon. Een Facebookpost uit 2014 opzoeken en daar een reactie onder posten. Als dat niet werkt: Vanuit de bosjes kijken wanneer die persoon de deur uit stapt en dan de achtervolging inzetten. Door het hele dorp of stad heen. En als je betrapt wordt, met je hand door je haren gaan en weglopen. You know. Hard to get. En m'n boek ZE VOLGT ME NIET TERUG lezen voor meer inspiratie.

-Herken je jezelf in je hoofdpersonen?
Ik ben ze allemaal, tegelijkertijd! En tegelijkertijd ook niet. Schrijven is toch een beetje schizofrenie. Echt heftig.

-Wat is je favoriete quote uit het boek?
Ik heb al mijn favoriete quotes in het boek gestopt. En dan bedoel ik niet die van mezelf. Mijn favoriete quote van mezelf staat op de allerlaatste bladzijde. Het zijn de allerlaatste woorden. Benieuwd? BESTEL 'M HIER.

-Liever de dingen juist doen of de juiste dingen doen?
Dat eerste. En dat verlamt me ook volledig. Dat laatste weet je pas achteraf of het juist was.

-Je grootste angst?
Beroemd worden. Lijkt me echt verschrikkelijk.

-Heb je een kat?
Ik kan niet eens voor mezelf zorgen.

-Wat voor drugs heb je ervaring mee en wat gebruik je het liefst?
De heftigste drug die ik ken is twintig centimeter voor een muur gaan staan en dan minimaal een minuut naar hetzelfde punt blijven staren. Dan gebeuren er echt rare dingen. Ik zweer het je. Daar heb je geen pil voor nodig.

-Is het boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit jouw leven?
Ik wil best wel een boek over mijn leven maken. Dit is het plot: Opstaan. Ontbijten. Aankleden. Tandenpoetsen. Fietsen. Smerige koffie drinken. Werken. Poepen. Fietsen. Sporten. Eten. Douchen. Achter laptop kruipen. Muziek opzetten. Woorden tikken. Op de bank liggen in m'n onderbroek. Tv kijken of muziek luisteren. Porno opzetten. Rukken. Wekker zetten. Slapen. REPEAT. Geloof me. Wees blij dat het boek ZE VOLGT ME NIET TERUG niet gebaseerd is op mijn echte leven.

-Hoe voel je je?
Ik probeer zo min mogelijk te voelen. You know... Vrouwen die Charlie haten. Eerste hoofdstuk: Als we niet oppassen zijn we 24 uur per dag bezig om ons lichaam iets te laten voelen. In die tussentijd staren we naar een scherm naar andermans leven om te zien wat zij voelen.

-Heb jij ook zo'n hekel aan de metro?
Ik deel de wereld niet zo in, in termen als 'een hekel hebben aan' en 'geen hekel hebben aan'. Negatieve energie is niet cool. Klagen is te makkelijk. Stop met klagen of neem nooit meer de metro.

-Mis je me al?
Je mist jezelf. Narcist.

-Hou je ervan om controle te hebben? En waar zou je juist minder controle op willen hebben?
Ik verlies niet graag de controle over m'n lichaam. Daarom ben ik ook geen zware drinker of drugsgebruiker. En ik wil graag zelf bepalen wanneer ik naar huis ga. Wachten op een lift naar huis op het saaiste feestje ooit is echt horror. Zo zonde van mijn tijd... En je weet het: tijd is het enige component dat we elke dag aan het verliezen zijn. This is your life and it's ending one minute at a time.

-Wat doe je als je bang bent om weer compleet voor iemand te gaan maar hij niet voor jou?
Nooit meer de deur uitgaan en met niemand meer contact zoeken of opnemen. Kan je nooit meer gekwetst worden en kan niemand het je kwalijk nemen dat je te hoge eisen aan anderen stelt. Wil je me wel echt? Wat nou als het niet werkt? Ik zeg het je: Gekwetst worden, daar moet je niet bang voor zijn. Het geeft juist heel veel inzicht in wat je wel wil. Waarom twijfelen? Gewoon ervaren.

-Wat zou je geworden zijn als je geen schrijver zou zijn?
Astronaut. Of backspacer ipv backpacker. Al spacend het universum doorgaan met een rugzakje. Lijkt me zorgeloos.

-Is de enige zekerheid in je leven toch echt de dood?
Er zijn wel meer zekerheden. Zoals dat alles tijdelijk is. De klok die doordeweeks maar niet vooruit lijkt te komen. In het weekend kan ik 'm vaak niet bijhouden.

-Hoe gaat het met je?
...

-Hou je van zalm?
...

-Hoe was je dag?
Hoe was je dag. Hoe gaat het met je. Wat ga je eten. Wat is het koud hè. HELP. Het is zo alledaags. Ik kan er gewoon niets mee. Mijn brein blokkeert volledig. Ik denk liever na over het Koreaans conflict bijvoorbeeld. Of wat de functie van mijn kleine teen is. Of wat er met mij gebeurd zou zijn als mijn ouders die ene bewuste dag geen seks zouden hebben gehad. Of dat ik het fornuis nou wel of niet uit heb gedaan?

-Wat is je droombaan?
Een droombaan bestaat niet voor mij. Een perfecte dag wel. Ik zou willen dat elke dag wordt zoals mijn zaterdag is. Beetje uitslapen. Beetje schrijven. Beetje lezen. Beetje wandelen. Geen haast. Geen druk. Filmpje kijken. Met vrienden afspreken. Wijn drinken. Schrijven. Aan mijn ballen krabben. Dat.

-Kan iemand van jou houden voordat je van jezelf houdt?
Die ander is niet het antwoord op je lege gevoel.

-Hoe weet je of mensen van je houden?
Niet zulke hoge eisen stellen aan de mensen om je heen. Ze zijn niet op aarde gezet om continue tegen JOU te vertellen dat ze van je houden. Liefde is gelijkwaardigheid. In vriendschap. In relaties. In familieverband. Houden van gaat er juist niet om dat je het de hele tijd moet horen of vertellen. Geef de mensen om je heen juist zelf alle liefde en aandacht. Dat voelt veel fijner. Dan volgt dat andere vanzelf.

-Wat laat jou dansen van geluk?
Arctic Monkeys. The Smiths. Elke dag.

-Voel jij je geliefd?
Een ja klinkt te perfect. Een nee te dramatisch. Daarom antwoord ik met: Misschien.

-Na hoeveel bier ben jij dronken?
Mijn doel bij drinken is niet om dronken te worden. Sorry. Dus ik houd de score eigenlijk niet bij. Ik ben sowieso niet vaak dronken. En als ik dronken word, is het bij toeval. Dat zijn de betere avonden.

-Op wie of wat zou je verliefd kunnen worden?
Op jou.

-Hoeveel controle hebben we echt over onszelf?
Joy division - She's Lost Control.

-Wat was je gevoel en gedachten toen je je realiseerde dat ZE VOLGT ME NIET TERUG eindelijk gedrukt werd?
Ik kan echt moeilijk genieten man... Ik stel een doel. Daar zet ik alles voor in om het ook te bereiken. Dat gaat gepaard met een hoop twijfels en een hoop bravoure. Het kan altijd beter en mooier. En dan haal ik het doel en dan voel ik gewoon niets... Dus toen ik me dat realiseerde... Gebeurde er niets. Toen ging ik aan de slag met mijn volgende doel. Al die boeken aan de man brengen.

-Heb je een vriendin?
Meerdere.

-Wanneer is de tijd voorbij?
Is dit een verwijzing naar de slotaflevering van The Sopranos? Die allerlaatste scène? Dat zwarte scherm? Diep man... Echt diep.

-Ben je op dit moment gelukkig?
Ik heb hier een verhaaltje over geschreven met Charlie in de hoofdrol. Dit is zijn antwoord: ‘Te simpele vraag. Omdat een ja of nee zoveel uitsluit.’

-Is liefde iets wat losstaat van ons verklaarbare wetenschappelijke bestaan en voelt het daarom zo speciaal in de zin van soulmates enzo of is liefde gewoon een mengsel van chemicaliën en hormonen waardoor we letterlijk onszelf voor de gek houden en liefde dus gewoon onzin is waar we verslaafd aan raken?
Gewoon lekker rondneuken en niet te veel bij nadenken. En als je iemand per ongeluk zwanger maakt of je wordt zelf zwanger, neem je verantwoordelijkheid en kom erachter of ware liefde zich pas echt laat zien als je je eigen kind in je armen sluit.

-Doe je aan uitstellen?
Het hele leven draait om het zoekmaken van tijd en het uitstellen van de... GEINTJE natuurlijk. Als je aan het uitstellen bent, tel terug van 3 naar 0. En doe het dan. Schijnt echt te werken. Ik heb dit zelfs verwerkt in mijn aankomende boek ZE VOLGT ME NIET TERUG. Wist je dat ik een nieuw boek heb geschreven? ZE VOLGT ME NIET TERUG heet die. Je kan 'm bestellen in m'n store. Tijdens de voorverkoop krijg je minimaal tien extra dingen erbij. Moet je wel snel zijn. Hoe eerder je bent, hoe meer je krijgt.