#045 Leven in andermans verwachtingen

#045 Leven in andermans verwachtingen

Teun wist niet zo goed wat hij was. Dus herhaalde hij maar zijn grapjes en zijn maffe gedrag, waar anderen in het verleden zo hilarisch op hadden gereageerd.

Sinds de geboorte stond zijn leven al vast. Goede papieren halen. Zijn pa opvolgen. De familienaam hooghouden. Deze verwachtingen waren zo vanzelfsprekend, dat elke vorm van tegendraadsheid werd afgestraft door zijn ouders. Dus was hij thuis wie hij behoorde te zijn. Daarbuiten was hij waar anderen om lachten, een clown.

Teun kon zich snel verliezen in een vrouw. Op de middelbare school was hij overtuigd dat hij eindelijk de ware had ontmoet: Celine.

Hij was die ene jongen die al zijn vrienden liet vallen, stopte met tennissen en met de nodige preken van zijn pa met moeite zijn schooljaar haalde. Al zijn tijd ging op aan Celine.

Maar Celine had iets wat andere vrouwen niet hadden: steeds maar groter wordende curves. Ze werd nieuwsgierig door de aandacht die ze kreeg. Dus meerdere malen zoende ze met anderen. Liet zich vingeren door anderen. En ging naar bed met anderen. En elke keer weer vergaf Teun het haar, want ze waren voorbestemd.

Tot ze het zelf niet meer aan kon zien en op de dag dat ze hun middelbareschooldiploma’s kregen verbrak ze hun relatie.

Sindsdien wist Teun het niet zo goed meer met vrouwen. Het lag niet aan zijn looks en zijn grapjes waren best oké. Maar als het eropaan kwam, werd hij lomp en onhandig.

De enige keren dat hij in zijn studententijd seks had, waren met vrouwen die nog meer bezopen waren dan hij. Het was treurig. Dat wist hij ook. Want hij vergat vaak de helft van de avond door de alcohol. Dus zelfs het pleziertje om achteraf nog een keer aan zichzelf te zitten al denkend aan de vrijpartij werd hem ontnomen.

Hij troostte zich met het idee van later: dan had hij status en geld. Dat trok vast bepaalde type vrouwen aan. Liefde ging door de maag, liefde ging via de bankrekening. Warmte was alles wat hij nodig had. Elke nacht een warme kont tegen zijn lijf aan was goed genoeg voor hem. Goed genoeg.

Dit zijn mijn bekentenissen. Je leest meer woorden van mij op papier. Ga naar http://store.psychokiller.eu