#043 Je praat me naar de mond. Maar wat vind je nou zelf?

#043 Je praat me naar de mond. Maar wat vind je nou zelf?

Ik vraag me af of je mijn standaard begrijpt. Het lijkt meer op dat je me naar de mond praat. Terwijl ik wel weet wat je echt bedoelt. Het is niet dat je bang bent voor confrontaties. Je bent eerder zo'n achterbaks persoon. Al klinkt dat te negatief.

Ik begrijp je verleden. Het is je overlevingsskill. Je denkt het beter te weten, maar als iemand je tegengas geeft, zeg je ja en amen. Om vervolgens je beklag te doen bij je eigen verzamelde bondgenoten.

Bevestigd worden in je eigen gelijk. Het lijkt wel alsof je zo door het leven gaat: wie is het met me eens en voor wie kan ik beter zwijgen? Je zoekt naar je plek in de groep. Je wilt omhoogklimmen. Verdeel en heers. Maar uiteindelijk weet niemand waar je nou echt voor staat.

Dus, doe niet alsof je begrijpt wat ik zeg.

Dat doe je niet. Je argumenten zijn zo ondoordacht. Gepikt van vage Facebookgroepen met avatarnamen als 'de lotus-eter' en 'angel63840'.

Je denkt ontwaakt te zijn, maar volgens mij heb je jezelf zojuist in slaap gesust met deze selectieve verontwaardiging die je denkt te voelen. Je weet niet waar je over praat.

Zelfs als je zegt dat je het met me eens bent, terwijl je een seconden geleden nog het tegenovergestelde beweerde.

Dit zijn mijn bekentenissen. Je leest meer woorden van mij op papier. Ga naar http://store.psychokiller.eu