Q&A

Q&A

[Update december 2015]

Wanneer komt dat boek nou? Ga je 'm wel ondertekenen voor me? Wat vind je moeder er van? Zit er wel genoeg seks in?

Wanneer komt dat boek nou?

Ik had beloofd aan het einde van het jaar. Ik weet het. Maar ik heb een beetje vertraging opgelopen. Ik doe namelijk alles zelf.

Wat doe je zelf dan?

Webshop fixen, een geschikte postbezorger vinden, offertes opvragen bij drukkers, mijn taalnazi's aan het werk zetten, m'n vormgever achter zijn broek aan zitten, mensen enthousiasmeren om samen met mij boeken in enveloppen te schuiven en postzegels erop te plakken. Etc.

Euh, daar heb je toch bol.com voor of de Bruna?

Weet je wel hoeveel zij van het bedrag inhouden als ik het via hun verkoop? Ik wil niet een boek publiceren om meer dan 60% van het bedrag te doneren aan winkelketens. Als ik 2 euro per boek wil overhouden, moet ik het voor minstens 19 euro in de winkel leggen. Absurd. Dan doe ik het zelf wel.

En dan word je heel rijk en dan?

Nee man. Ik doe er alles aan om het bedrag zo laag mogelijk te houden. Dat heeft consequenties, maar dat overleven we wel hoor.

Zoals?

Geen plaatje op de cover. Het is me niet gelukt om aan royalty free foto's te komen die voor een normaal prijsje te krijgen zijn. Ik heb nog gemaild met enkele fotografen voor een goedkopere deal, maar helaas. Als er een fotograaf is die Psycho killer-achtige plaatjes maakt en denkt dat hij/zij geschikt is voor het boek, mail me! Ik heb een budget. Een kleintje, maar er is budget.

En verder?

En verder kan je niet betalen met Ideal. Sorry man. Het is me te prijzig voor een DIY project. Dus we gaan het doen met PayPal. Ook handig. Je kan je rekeningnummer koppelen aan PayPal. Te gek, niet?

Wat wordt de prijs dan?

In ieder geval een rondbedrag. Erger jij je ook niet aan die ,95 of ,50 in allerlei bedragen? Ik voel me nooit serieus genomen.

Dus?

Voor de paperback 12 euro plus verzendkosten. Als je 'm pre-ordered onderteken ik 'm persoonlijk en stop er een hoop extra's in. Als het budget het toelaat.

En digitaal? Zo'n e-book?

Als je me een rondbedrag geeft ben ik tevreden.

Je bedoelt wat?

Zoals ik het zeg.

Hoe lang ben je met het boek bezig geweest?

Een jaar schrijven. Vier maanden editen en ondertussen maar posts blijven produceren voor psychokiller.eu.

Applaus.

Dank.

Hoe gaat het boek nou heten?

Vrouwen die Charlie haten. Het is een nieuw groot Psycho killer avontuur. Charlie stelt het afstuderen uit, wil zich niet binden aan vrouwen, wil elke avond zuipen met zijn vrienden en vooral heel erg vrij zijn. Alleen de mensen om hem heen gaan wel door: afstuderen, een baan zoeken, samenwonen, op wereldreis. Als een chick hem benadert met de vraag of hij zijn zaad wil doneren aan haar vraagt hij zich af waarom hij niet goed genoeg voor haar is als vriend. Wat volgt is een absurde trip met een psychopathisch neukertje, een gefrustreerde ex en een vage lesbo. Charlie komt zelfs in Parijs terecht.

Zit er een beetje seks in?

Als je het hardop gaat lezen zou ik het raam maar dicht doen. Je wilt geen misverstanden krijgen met je buren.

Wat vind je moeder ervan?

Ik heb het haar nog niet verteld…

Want?

Zou jij willen dat je moeder een boek ging schrijven vol hete seksscenes, eenzame meisjes, smerige jongens, snuivende mannen en kotsende vrouwen?

Misschien?

Je schrijft wat je weet. Dus als ze een seksscene schrijft, gaat dat dus eigenlijk over haar met mijn vader. Snap je? Dat is toch walgelijk?

Wanneer komt dat boek nou?

Zo snel mogelijk.

Januari? Februari? Maart?

Ik denk eerder februari dan maart. Misschien wel eerder. Het is bijna klaar om gedrukt te worden. Bijna. Ik doe mijn best.

Wil je verder nog wat kwijt?

Als iemand een date regelt tussen mij en Lana Del Rey of Olivia Lonsdale, krijgt degene een gratis exemplaar van het boek. Beloofd.

Coming soon. Psycho killer het boek: Vrouwen die Charlie haten. Blijf op de hoogte


Update oktober 2015

Is je echte naam Charlie?

Het is de naam van mijn goudvis.

Wanneer is het volgende Psycho killer feestje?

Didn’t you get the memo?

Hoe zie je er uit?

Ik ben een gast met een enorme bierpens die in een witte onderbroek de hele dag achter zijn pc zit te tikken, omringd door opgerookte peuken, lege blikjes bier en lege pizzadozen. Beeld je dat in en besef dan dat ik nog lelijker en viezer ben.

Waar gaat Psycho killer nou echt over?

Eigenlijk is het een ode aan de vrouwen in deze wereld. Maar ik ben bang dat mijn hart te vaak gebroken is om het echt een ode te laten zijn. Ik krijg wel eens te horen dat het vrouwonvriendelijk is. Wat apart is om te horen, want Charlie verliest het altijd van de vrouwen. Hij is de gast die het meest onder de vrouwen lijdt. De dames winnen altijd in Psycho killer. Dat maakt me eigenlijk een mannelijke feminist, vind je niet? Ik ben gewoon een seksueel gefrustreerde mannelijke feminist. Proost op mij.

Is Psycho killer echt gebeurd?

Ja.

Waar haal je de plaatjes vandaan?

Tumblr. En Theo Gosselin. Hij is mijn held. Ik kan hem elke dag wel een brief sturen en vertellen dat hij geweldig is. Hij prikkelt al mijn zintuigen volledig met zijn plaatjes.

Verdien je geld aan Psycho killer?

Nee man. Het kost me alleen geld. Jullie komen met veel te veel mensen op mijn site af. Ik betaal me een ongeluk aan die hostingkosten. Maar dat is niet erg. Ik verrijk graag het leven van mijn lezers. Daar geef ik graag geld op toe.

Ik wil meer lezen. Waar kan dat?

Ik wil graag meer schrijven. En ben ook druk met meer schrijven. Eind 2015 breng ik een boek uit in eigen beheer. Het heet Vrouwen die Charlie haten. Blijf op de hoogte via deze maillijst en ik mail je persoonlijk de voortgang. Duimpje omhoog als je dit leuk vindt.

Waar gaat dat boek dan over?

Over Charlie. En al die vrouwen die hem haten. Over feestjes en over de twijfels over het leven na je studie. Leuker wordt het leven niet. Als ik iets in mijn leven overnieuw mocht doen, zou ik minstens tien jaar lang gaan studeren en nog vaker dronken worden. Dat. En het gaat over een extreem lekker wijf die Charlie helemaal gek maakt en volledig om haar vingers windt. Ik zeg expres wijf, omdat meiden dat nooit zouden doen. Die zouden Charlie nooit zo misbruiken. Eigenlijk zou de titel Wijven die Charlie haten zijn, maar goed, ik wil niet vrouwonvriendelijk overkomen.

Je verhalen zijn soms zo banaal.

Het leven is banaal. We spreken het alleen zo weinig uit naar elkaar toe. Maar ondertussen zijn we allemaal zo banaal dat ik wel zie hoe massaal iedereen mijn banale stukjes leest, maar niet durft te liken, om niet aan Facebook te laten zien hoe banaal onze fantasieën zijn. Maar ik ben zelf niet banaal. In tegendeel.

Hoe ben je dan?

Een brave jongen.

Hoe braaf?

Ik vloek niet, lig voor 22.00 uur in bed en ben altijd op tijd bij afspraken. Ik drink nauwelijks, ben eigenlijk een geheelonthouder. Fanmail wijs ik heel vriendelijk af. Ik spreek vaak met twee woorden en laat mensen altijd uitpraten. Ik rook niet, want ik heb astma en ben bang dat ik ooit ga sterven aan kanker. Eigenlijk eet ik alleen maar verantwoord eten en sta ik obsessief elke avond op de weegschaal.

Echt?

Echt.

En als een lezer voor je deur staat en je graag een seksuele dienst wil bewijzen?

Dan laat ik dat haar doen, omdat ik niet houd van mensen teleurstellen. Zo braaf ben ik.

Wist je dat je beter 's ochtends op de weegschaal kan staan nadat je naar de wc bent gegaan?

Nee dat wist ik niet.

Wat is je lievelingstelevisieprogramma?

Ik kijk geen televisie. Het laat zoveel uren van de dag zinloos verdwijnen.

Echt?

Nee man. Ik houd van televisie. Het is mijn venster op de wereld. Ik had graag het boek Being there geschreven. Zo'n leven stel ik me ook voor. Geen opleiding, niks, gewoon alles geleerd van de tv en daarmee een adviseur worden van de premier van Nederland.

Waarom geef je je boek in eigen beheer uit?

Omdat ik niemand anders nodig heb om direct met de lezers van Psycho killer te corresponderen. Ik en de lezer. Als een soort transcedente communicatie. Ik heb geen idee wat transcedente communicatie betekent, maar er zit wel een kern van waarheid in, omdat het zo mooi en filosofisch klinkt. Ik geloof niet zo in dat ouderwetse verdienmodel dat mijn boek in een winkel moet liggen en dan maar hopen dat iemand uit nieuwsgierigheid het boek oppakt en koopt. En om in de hersenpan van een koper te komen, moet ik mezelf gaan verkopen aan journalisten en hopen dat mensen me gaan recenseren en er reclame gemaakt gaat worden. Dat richten op de massa en hopen dat daar een klein percentage van in mij geïnteresseerd raakt. Meh. Daar loop ik nu op dit moment niet echt warm van.

Wat lees je zoal?

Een hoop. Vooral ingewikkelde wereldliteratuur waarbij ik elke keer zuchtend loop te tellen hoeveel bladzijden ik nog moet. Je weet wel, Camus, Satre, Kafka, Orwell, Tolstoj en zo. Daar tussendoor herlees ik Bukowski, Bret Easton Ellis en Chuck Palahniuk. En heel soms van die populaire romans zoals Het meisje in de trein. Om me vervolgens elke bladzijde weer te ergeren hoe slecht het wel niet geschreven is en hoe voorspelbaar thrillers eigenlijk zijn. Ik vermijd het liefst thrillers en detectives.

Wat is je lievelingskleur?

Wit.

Dat is geen kleur.

Jewel. Alle kleuren zitten erin verstopt. Mooi niet?

Wat voor muziek luister je?

De laatste tijd naar een Turks bandje. Ik versta er geen reet van, maar dat hoeft ook niet. We zouden meer dingen los moeten laten. We moeten openstaan voor het feit dat we elkaar, de wereld en alles om ons heen nooit volledig kunnen begrijpen. Dus als je het luistert en je begrijpt niet waarom ik dat luister, moet je beseffen dat ik niet vraag om begrepen te worden. Dat bandje heet She past away. Wat net zo'n coole bandnaam is als A place to burry strangers en The birthday massacre.

Ik geloof hier dus echt niks van

Hoeft ook niet. Ik hoef niet begrepen te worden.

Je wilt gezien worden

Ja. Daarom schrijf ik ook vrij anoniem en weet niemand van mijn bestaan als Psycho killer-schrijver. Mensen denken dat ik een mislukt leven heb, omdat ik er zo dik en fatsig en onsmakelijk uitzie. Maar zij moeten eens weten hoe ik word aanbeden op het internet. Het is een beetje zoals een gamer die de beste is in Call of duty of zo. In de supermarkt zullen ze het niet aan hem afzien dat hij in iets heeeeeeeel goed en beroemd is. Ik wou dat ik ergens beroemd om was.

Meen je dit nou?

Nee. Beroemd zijn lijkt me heel saai. Dan ben je de hele dag jezelf aan het promoten. Lijkt me dodelijk vermoeiend.