Noor:
17:55: Mag ik wat bekennen?

Christopher:
17:55: Daar ben ik voor.

Noor:
17:55: Ik ben bang voor mezelf.

Christopher:
17:55: Wees niet bang. Omarm het. Gebruik die energie voor iets positiefs.

Noor:
17:57: Niet positief. Ik wil die energie gebruiken om hem op te zoeken en hem te dwingen om van me te houden. Ik weet dat hij van me houdt.
17:57: Aaarg. Het is zo frustrerend.

Christopher:
17:57: Ach meid.
18:04: Ik heb jarenlang van dezelfde meid gehouden. Ik was zelfs even haar beste vriend. Altijd was daar die spanning. Maar als ik zag met welke jongens ze zoende, begreep ik waarom ze nooit ook maar even dicht tegen me aan ging zitten. Van die jongens met vlotte babbel en een hang naar vrouwelijke aandacht, door vrouwen al die aandacht te geven. Ik stelde me daar altijd boven. Ik deed heel erg mijn best om heel slim en wijs over te komen bij haar.
18:04: Want ik wist dat vrouwen daar op vallen, intelligente mannen. Alleen zij niet. Ik denk als enige van alle vrouwen in dit land.

Noor:
18:06: Heb je haar geneukt?

Christopher:
18:06: Laat me mijn verhaal afmaken.

Noor:
18:07: Ja of nee?
18:07: Heeft ze van jou gehouden?
18:07: Heeft ze je gedumpt?
18:07: Terwijl je diep van binnen wist dat ze dat niet echt kon menen?
18:07: Dat jullie voor altijd en altijd tot in de eeuwigheid bij elkaar horen?

Christopher:
18:09: We verloren elkaar uit het oog. Tot ik haar jaren later in de RAI in Amsterdam tegenkwam en we bij zo'n stand van een of ander softwareproduct ons bezatten met gratis cocktails. Daarna gingen we samen uit eten. We stopten niet met praten. Ik kon me niet eens herinneren dat we vroeger zoveel hadden gekletst samen. Eindelijk leek ze mijn intelligentie te zien. Eindelijk lachte ze om mijn wijsheid. Eindelijk. Ging het gebeuren. En we boekten een hotelkamer vlak bij het Olympisch stadion en we zoenden anderhalf uur op de bank in ons hotel. En toen ze mijn gulp opendeed merkte ik dat het niet oké was. Mijn lul bleef slap. Ik veegde haar hand weg. Als ze mijn shirt uit wilde doen, hield ik haar tegen. Ik kreeg geen erectie. Het was. Het was verschrikkelijk.

Noor:
18:11: Waarom vertel je me dit.

Christopher:
18:11: Ik heb haar wel gebeft overigens. De beste befpartij die ze ooit heeft gehad. Geloof me.

Noor:
18:11: Christopher... Gedraag je.

Christopher:
18:11: Wat ik wil zeggen. Het valt tegen. Je gaat jezelf teleurstellen. Ik heb jarenlang over haar gefantaseerd en toen ik haar eindelijk kon hebben, vond m’n lichaam niets en dan ook werkelijk niets spannends aan haar.

Noor:
18:11: Ja? Dat is het? Het waren niet zenuwen of zo?

Christopher:
18:12: Om eerlijk te zijn. Ze viel tegen. Ze zoende niet lekker. Ze was best oppervlakkig. Niet echt mooi. Ik snapte niet eens waarom ik ooit zo als een blok voor haar was gevallen. Waarom ik nachtenlang letterlijk wakker heb gelegen van haar.
18:12: Mijn punt is: Het wordt tijd dat jij ook eens gaat inzien dat je zijn aandacht niet waard bent. Houd eens op met jarenlang achter dezelfde jongen aan te lopen. Je mist zoveel. Ervaringen. Gevoelens. Sta eens open voor anderen. Experimenteer. Laat je verwennen door iemand die volledig geobsedeerd is door jou en dump 'm als dat gaat vervelen. Doe dingen met mensen die je intrigeren. Geef jezelf de ruimte in je hoofd.

Noor:
18:13: Je bedoelt iets doen met een collega, of een oudere man, of die twee in een. Met jou dus.

Christopher:
18:14: Waarom betrek je altijd alles op mij. Ik geef je vrijblijvend advies.

Noor:
18:14: Vrijblijvend advies. Het lijkt je werk wel.

Christopher:
18:14: Wees eens dankbaar.

Noor:
18:14: Dankjewel consultant. Kan ik de rekening in twee keer betalen?

Christopher:
18:14: Niet grappig. Ik ben serieus hier.

Noor:
18:14: Ik ook.

Christopher:
18:14: Dus. Wat ga je doen?

Noor:
18:15: Wat. Wat ga ik doen?

Christopher:
18:15: Stop je eens met die Merlijn?

Noor:
18:15: Nee.

Christopher:
18:15: Jammer.

Noor:
18:15: Respecteer het.

Christoper:
18:15: Ik respecteer het niet.
18:15: Maar even goede vrienden hoor.

Noor:
18:15: Lullig.
18:16: Maar.
18:15: Ik weet dat je het lief bedoelt en zo. Maar het is mijn leven. Mijn gevoel. Ik hoef al die andere jongens niet. Ik wil Merlijn. Of helemaal niemand. Ik weet dat er diep in hem een wil zit. Een zin. In mij. Anders had ik het al lang opgegeven. Ik moet de sleutel vinden, een manier om dat in hem weer wakker te krijgen. Om hem weer dingen voor mij te laten voelen. Hij heeft het ooit eens gevoeld. Dat is niet verdwenen. Onmogelijk.

Christopher:
18:15: Wat nou als hij niks voor je wil voelen.

Noor:
18:15: Je snapt het niet. Hij wil wel dingen voor me voelen. Dat heeft hij altijd al gedaan. Alleen hij is het even kwijt. Kan toch?

Christopher:
18:15: Dus nu ga je hem stalken?

Noor:
18:15: Ik stalk hem niet. Ik zoek hem niet bewust op. Ik houd hem in de gaten. Ik volg zijn wegen. Zoals dat liedje van Sting. I’ll be watching you.

Christopher:
18:15: The Police bedoel je.

Noor:
18:15: Is goed ouwe. The Police.

Christopher:
18:15: Ik vind het gewoon naïef. Dat mag je best weten.

Noor:
18:18: Laat me lekker naïef zijn.

Christopher:
18:18: Ok.

Noor:
18:18: Ik ga afwassen en naar een vriendin. Zie je morgen. Oké?


Foto via @Adamdawdaphotography
*Nieuwe poster 'nooit genoeg aandacht*


Vond je dit leuk om te lezen? Mooi. Dit komt uit het boek Digital love. Bestel 'm hier >.