Noor:
21:08: Ik blijf aan hem denken. Het is net alsof ik ons verleden overal tegenkom. Alsof alles wat in mijn hoofd is opgeslagen een laagje Merlijn heeft gekregen. Mijn lichaam reageert zo heftig op dat. Alsof ik een posttraumatische stressstoornis heb.
21:18: Ik heb soms het idee dat ik niet meer kan ademen. Ik moet het met je delen Jennie. Je bent de enige die me begrijpt. Alsjeblieft. Help me. Hoe kom ik van hem af. Ik wil van Merlijn afkomen. Ik voel me zo slecht. ZO SLECHT.

Jennie:
21:19: Rustig meid

Noor:
21:29: Ik had je toch verteld over Johan? Nietszeggende gozer. Hij achtervolgt me al maanden digitaal en die heb ik maar achter Charlotte aangestuurd. En nu heeft hij me iets gestuurd, waarmee ik hun relatie kapot kan maken. Maandenlang droomde ik ervan om ze kapot te maken. Dat perfecte stelletje. Maar nu ik het heb: Nee. Ik wil ze niet kapot maken.
21:30: Ik wil verder Jennie. Gewoon verder. Ik wou dat ik Merlijn nooit had ontmoet. Dat hij me nooit had aangesproken op de Parade. Dat hij nooit met zijn tong mij vijf keer achter elkaar heeft laten klaarkomen. Dat hij me nooit dat gevoel had gegeven dat eindelijk iemand me eens echt volledig begreep. Help me Jennie. Help.

Jennie:
21:33: Het is oké Noor. Het is allemaal oké.

Noor:
21:34: Ik kan het niet meer. De slapeloze nachten. De gedachtes dat ik het allemaal verpest heb en hij me nooit meer gaat aanspreken. De gedachtes dat Charlotte moet verdwijnen. Van de aardbodem. Dat Merlijn moet verdwijnen. Dat ik gewoon moet verdwijnen. Het moet stoppen. Het neemt mijn leven over. Ik wil weer normaal kunnen ademen. Normaal kunnen genieten van andere jongens.

Jennie:
21:34: Dat gaat ook gebeuren. Geef het tijd. Zoek afleiding.

Noor:
21:34: Hoe dan. Hoe?

Jennie:
21:34: Laten we morgen wat doen.

NoorL
21:35: Ik wil nu afleiding. Ik wil nu wat doen. Ik ga zo stuk. Ik ga zo stuk van binnen. Ik trek het niet meer. Ik trek het NIET.

Jennie:
21:36: Jewel. Wees sterk. Je trekt het wel. Je hebt het altijd getrokken. Wees sterk meid. Wees sterk. Je kunt het.

Noor:
21:37: Ik wou dat ik jou was. Gewoon, jou was. Rustig, niet zo obsessed met mannen. Preuts. Gelukkig.

Jennie:
21:38: Dat valt ook wel mee. Zo preuts en gelukkig ben ik niet hoor.

Noor:
21:39: Ik wil jou zijn.

Jennie:
21:39: Je wilt mij niet zijn.

Noor:
21:39: Jewel. Jij bent perfect. Ik heb spijt van al onze suffe ruzies en al mijn stomme uitspraken. Je bent zo perfect en ik ben zo blij dat jij, JIJ, mijn vriendin bent.

Jennie:
21:40: Nee joh. Ik heb iets heel stoms gedaan. Dus ik ben niet perfect.

Noor:
21:40: Dat maakt niet uit.

Jennie:
21:40: Ook niet als je het zou weten?

Noor:
21:40: Nee. Ik wil het niet eens weten.

Jennie:
21:40: Dat is lief. Je vertrouwt me echt hè.

Noor:
21:40: Ja. Maar.
21:41: Vertel. Hoe erg is het?

Jennie:
21:41: Het maakt niet uit.

Noor:
21:41: Weet ik ook wel. Maar zeg nou.

Jennie:
21:42: Ik heb met Merlijn geappt, toen jij in Praag zat.

Noor:
21:42: Rofl. Lol. Kaboem pats.

Jennie:
21:43: Geen idee waarom en het is heel stom en het was ook een suf gesprek. Het heeft echt vijf minuten geduurd, maar het enige waarin hij geïnteresseerd was, was in jou.

Noor:
21:43: Je bent serieus. OMG. Oké.
21:44: Was hij echt in mij geïnteresseerd?

Jennie:
21:45: Meer van of het oké met je ging na dat gedoe in het hotel in Duitsland en toen was het gesprek alweer over.

Noor:
21:45: Prima toch? Het is oké Jennie.

Jennie:
21:46: Het is niet oké. Ik heb ook met Geraldo geappt.

Noor:
21:47: Huh? Mijn Geraldo? Mijn ex Geraldo?

Jennie:
21:48: En met hem afgesproken. Ik voel me zo stom. Hij stelde het voor en ik zei gewoon ja en had me helemaal opgedoft en zelfs een rok met een panty aangetrokken. Wat ik gewoon niet had moeten doen. Het was ongemakkelijk in de kroeg, met veel stiltes en ik snapte eigenlijk niet zo goed wat ik daar deed en toen hij vroeg of ik met hem mee ging naar huis zei ik ja.

Noor:
21:50: Waarom zei je ja?

Jennie:
21:52: Ik ben echt zo stom. Je verdient mij niet als vriendin. Ik heb al dagen slecht geslapen en twijfelde of ik het je moest vertellen. Nou ja. Vooral omdat we al weken elkaar niet hadden gesproken na dat suffe whatsapp-gesprek tussen ons. Ik dacht dat je boos was.

Noor:
21:53: Wat heb je bij hem op de kamer gedaan.

Jennie:
21:53: Ik voel me zo schuldig Noor. Ik ben een slechte vriendin.

Noor:
21:54: Je bent niet slecht. Ik ben slecht. Om je zo lang te negeren. Dat was niet nodig. Sorry voor dat. Oké. Je bent m'n beste vriendin. Ik vertrouw je. Ook met Geraldo.

Jennie:
21:55: Ik heb met hem geslapen.

Noor:
21:55: ....

Jennie:
21:57: Ik schaam me kapot. Echt het was niet eens fijn en ik voelde me heel ongemakkelijk en zenuwachtig. Hij was stil. Ik ben de hele nacht bij hem gebleven. Ik heb geen oog dicht gedaan. Hij heeft daarna niks meer van zich laten horen.
21:59: Zeg nou wat.

Noor:
22:10: Jennie... Ik kan wel huilen.

Jennie:
22:10: Sorry sorry sorry!

Noor:
22:11: Dat jij. Aaarg. Waarom zit je achter mijn jongens aan?

Jennie:
22:11: Ik weet het niet.

Noor:
22:12: Ben je jaloers?

Jennie:
22:12: Nee. Helemaal niet. Ik ben zo stom. Echt zoveel sorry.

Noor:
22:12: Wilde je ook met Merlijn naar bed?

Jennie:
22:12: Ik wilde niet met Geraldo naar bed. Echt niet. En ook niet met Merlijn.

Noor:
22:12: En toch gebeurde het. Amper nadat ik hem heb gedumpt. Duik jij met hem in bed.

Jennie:
22:13: Ik wilde gewoon met hem afspreken, er achter komen wie hij was en wat hij in jou zag.

Noor:
22:13: Wat hij in mij zag.

Jennie:
22:13: Ja. Ik denk dat dat het ook was met Merlijn. Gewoon. Fucked up nieuwsgierigheid.

Noor:
22:14: Jij voelt je beter dan ik.

Jennie:
22:14: Nee.

Noor:
22:15: Jij vindt dat ik die jongens niet verdien hè? Je snapt niet wat ze in mij zien. Je vindt me ze niet waard. Omdat ik niet zo nauw neem met huisje boompje beestje. Omdat jij wel heel lief en braaf bent en snel tevreden en ik niet. En toch willen de gasten mij en niet jou. Of toch wel, nadat Geraldo je geneukt heeft. Ik zal je eens wat vertellen. Hij heeft je alleen maar geneukt om dichter bij mij te zijn. Om me pijn te doen. Zodat wij nu ruzie krijgen. Het is hem gelukt.

Jennie:
22:16: Nee ik voel me niet beter dan jou. Echt niet. En we hebben het niet eens over je gehad die avond.

Noor:
22:17: Laat maar Jennie. Ik ben zo teleurgesteld in jou.

Jennie:
22:18: Mag ik je bellen?

Noor:
22:19: Nee.

Jennie:
22:19: Langskomen? Morgen?

Noor:
22:19: Ik moet echt even nadenken wat ik met ons wil. Ik ga zo dingen zeggen die ik beter niet kan zeggen. Ik - ik snap het gewoon niet.

Jennie:
22:19: Laat het me je uitleggen. Alsjeblieft!

Noor:
22:19: Je gunt me zo weinig.

Jennie:
22:19: Ik gun je alles! Echt alles!

Noor:
22:20: Ik weet niet. Laten we stoppen. Ik ga slapen.
Jennie:
22:21: Sorry. Zoveel sorry. Het was. Ik voel me zo kut. Zoooooo kut. Ik wil je niet kwijt. Je bent me meer waard dan een jongen. Ik had niet gedacht dat dit zou gebeuren met Geraldo. Het was zo niet fijn.

Noor:
22:22: Stop gewoon maar. Ik wil even niks meer van je horen.

Jennie:
22:30: Het spijt me echt Noor! ECHT.
23:55: Trusten alvast. Sorry schat.

Dit verhaal is een onderdeel van de serie Digital love
Vond je dit leuk om te lezen? Mooi. Dit komt uit het boek Digital love. Bestel 'm hier >.
-----

Foto via Theo Gosselin